TESTIMONIALS

HET VERHAAL VAN NOORTJE

Noortje deelt met liefde haar ervaring in deze openhartige testimonial op Kracht na Kanker.

Op 27-jarige leeftijd kreeg ik te horen dat ik kanker had. Het eerste jaar na mijn diagnose werd ik geleefd; door behandelingen, bijwerkingen, beroerd voelen en artsenbezoeken. Ik stond in de overlevingsmodus.

 

Toen naar mijn idee het `normale leven` weer kon beginnen, kwam ik steeds meer vast te zitten in angst en negatieve gedachtes over ziekte en dood gaan. Bij elk pijntje of hoestje dacht ik meteen dat ik weer kanker had; plannen maken voor de toekomst durfde ik niet goed. Eigenlijk was ik zo bang voor kanker en doodgaan dat ik vergat te leven; ik liep steeds meer vast. Dit alles kostte mij heel veel energie. Wat daarbij ook niet hielp, was dat ik de buitenwereld graag de indruk gaf dat het goed met mij ging.

 

Ik wilde niets liever dan van de angst afkomen en het leven weer omarmen, maar veel behandelingen die ik in de loop der jaren probeerde, hielpen mij niet echt verder. Nu zie ik beter waarom: de nadruk lag vaak alleen op het veranderen van gedachten - 'het hoofd' -  terwijl analyseren en nadenken juíst was wat ik de hele dag al deed. Voor mij was dat blijkbaar niet de weg naar verandering.

 

Toen ik via een collega bij Unlimited People terechtkwam, werd ik voor het eerst uitgenodigd te `voelen`. Er kwam ruimte om emoties te ervaren en te verwerken: verdriet, teleurstelling en dankbaarheid: emoties die ik al die jaren had weggestopt.

 

Ook hielp het mij dat bij Unlimited People mijn focus werd verlegd: in de coaching lag de nadruk niet op mijn angst voor kanker, maar op bewustwording van genieten, op die dingen die ik wél heb en (zelfs) wat ik zou willen in het leven. Steeds meer kreeg ik het besef dat ik een keuze heb: sommige situaties in het leven kan ik niet veranderen, maar hoe ik ermee omga wel.

 

De betrokken en open houding van de coaches, nodigde me uit om open en eerlijk te zijn. Ik voelde mij steeds veiliger om emoties toe te laten en grenzen te verleggen. Tegelijkertijd werd mij ook een spiegel voorgehouden. Langzaam merkte ik verandering en kwam er een opening het leven meer en meer te omarmen. Voor buitenstaanders misschien in kleine stapjes, maar de vooruitgang was voor mij belangrijk en gaf mij hoop.

 

Kanker zal onlosmakelijk verbonden zijn met mijn leven en met wie ik ben (geworden). Wel is bij Unlimited People een verandering ingezet om anders met mijn ziekteverleden en onzekerheid over mijn gezondheid om te gaan; ik leef veel minder vanuit angst. Ook op andere vlakken – bijvoorbeeld op mijn werk - merk ik dat het beter met me gaat; ik ben opgewekter, opener en geniet bewuster van het leven. Al met al heeft het traject bij Unlimited People mij een soort bevrijding gegeven van waaruit ik de ruimte voel om te ontdekken hoe ik mijn leven graag wil leiden. Daarvoor ben ik dankbaar.

 

Noortje heeft een coachingtraject gevolgd bij Unlimited People, dat aan de basis ligt van het KrachtnaKanker-programma.
We hebben de elementen uit dat traject – de combinatie emotietherapie, doorbraakcoaching en osteopathie- hetzelfde gehouden in het speciale KrachtnaKanker-programma. Deze elementen sluiten namelijk naadloos aan op de behoeften van mensen die herstellen van (de behandeling van) kanker.

Daarnaast is dit maatwerkprogramma nog aangevuld met extra tijd, persoonlijke en ervaringsdeskundige aandacht en onder andere een partnergesprek. Bij ons gaat het herstel om jou. Wil je in een vrijblijvend en gratis gesprek kijken of het programma aansluit bij jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Book your tickets