Holistisch en multidisciplinair

Een coaching programma bij Kracht na Kanker is altijd holistisch en multidisciplinair. Dat betekent dat we naar jou als gehele persoon kijken: emotioneel, fysiek en mentaal. En daar ook onze behandeling op aansluiten, door een afwisseling van coaching en behandeling op deze gebieden.

 

Eerst landen

Dat betekent meestal dat je de eerste tijd gaat ‘landen’: de focus ligt dan op weer ‘in je lichaam komen’ na alle behandelingen en op het adresseren van de heftige emoties die het ziekteproces heeft losgemaakt. Daar mag je de tijd voor nemen.

FYSIEKE BEHANDELING

Na kanker is de relatie met je lichaam vaak veranderd. Misschien voel je dat het je in de steek gelaten heeft, of worstel je nog steeds met de (soms blijvende) gevolgen die de ziekte of behandeling achter gelaten heeft. De osteopaat brengt het lichaam tot rust, helpt het herstel van je energiesysteem en lost blokkades en pijn in het lichaam op.

EMOTIETHERAPIE

De eerste weken wissel je de fysieke behandeling af met emotietherapie. De ziekte en het oncologisch traject roepen vaak veel emoties op, waar je op dat moment geen tijd of aandacht voor kunt of wil maken. De gevoelens van angst, machteloosheid en zelfs boosheid sneeuwen onder in de focus op het overleven. Wanneer je dan “klaar” bent en het gewone leven weer begint, kunnen deze emoties je overvallen en in de weg zitten. Of misschien heb je je gevoel juist zo onderdrukt, dat je het lastig vindt om weer emotie te voelen. Emotietherapie is een krachtige methode om vastgezette emoties te kunnen voelen, adresseren en ook los te laten. Dat ruimt enorm op en maakt ruime voor nieuwe energie en beleving.

DOORBRAAKCOACHING

Wanneer er weer meer emotionele ruimte en fysieke energie ontstaat om vooruit te kijken, voegen we de mentale coaching toe. Ook dan blijven deze elementen elkaar afwisselen, je kunt dit zien als een “driehoek” van coaching/behandeling: osteopathie, emotietherapie en mentale coaching.

Met je mentale coach ga je vormgeven aan jouw toekomst waarin je vanuit je ‘vrije zelf’ kunt leven en keuzes maken. Je komt los van ingesleten patronen, oude overtuigingen en wordt bewust van de keuzes die je kunt maken om vanuit jouw authentieke kracht te leven en werken.

We denken graag met je mee!

Wil je ontdekken of het programma van Kracht na Kanker bij je past? Benieuwd naar het maatwerk dat wij bieden? Of wil je een intake plannen?
Voel je dan vrij om contact op te nemen.

De kracht van  Kracht na Kanker

Binnen 3 dagen kun je bij ons terecht voor een intake. In een persoonlijk gesprek staan we stil bij jou als persoon, je ervaring met kanker en je situatie zoals die nu is. Hoe gaat het fysiek met je? Welke spanning ervaar je; in jezelf, thuis en eventueel op je werk? Welke emoties komen omhoog? Waar loop je in vast? Wat zou je graag willen?
Natuurlijk is dit gesprek ook een kennismaking. Voel je je thuis bij ons, en denken wij jou goed te kunnen helpen? Als dat zo is, sturen we je dezelfde week nog een persoonlijk behandelplan.

ÉÉN VAST CONTACTPERSOON

In elk traject is ruimte voor gesprekken met je partner en andere belangrijke personen. Bijvoorbeeld andere gezinsleden, je ouders of zelfs je leidinggevende. Met jouw persoonlijke coördinator geef je vorm aan het programma. Deze persoonlijke coördinator kun je altijd bereiken. Zij is er vanaf het begin de hele reis voor jou en neemt samen met jou de regie over de behandeling en wat je mogelijk verder nodig hebt.

INTENSIEF OVERLEG

Tussen de coaches en behandelaars is intensief overleg. Daar hoef jij verder niet over na te denken of iets voor te doen, maar je plukt er wel de vruchten van: elke behandelaar kan zo steeds exact aansluiten op jouw ervaringen in de andere sessies en je behoefte van dat moment. Dat verdiept en versnelt jouw proces van herstel en zorgt voor maatwerk: het gaat hier puur om jou, en wat jij nodig hebt.

DUURZAAM HERSTEL

Voor echt herstel en het bouwen aan een mooi en zinvol leven na kanker, zijn geen snelle oplossingen. Het hele programma duurt gemiddeld een half jaar, waarin je eerst wekelijks en daarna ongeveer tweewekelijks een coaching sessie of behandeling hebt.
Kortom, een diepgaande en volledige behandeling gericht op jouw herstel: emotioneel, fysiek en mentaal. Dat gaat verder dan alleen de focus op je fysieke herstel (zoals in de medische wereld soms lijkt), of af en toe een kort gesprek met een psycholoog. Het is de manier om duurzaam en effectief herstel te bereiken. Precies wat je nodig hebt.

Book your tickets