Wat is Kracht na Kanker?

wat is kracht na kanker
Steeds meer mensen overleven kanker. En hebben dus een leven dat zij (opnieuw) moeten vormgeven na, en met de gevolgen van, deze ziekte.

Dat is natuurlijk goed nieuws en een succes van de medische wetenschap. Tegelijkertijd is het niet het hele verhaal. Natuurlijk is er ook persoonlijk grote opluchting na het bericht dat het lichaam “schoon” is van kanker. Zin om het ‘normale’ leven weer op te pakken.  

Je ziet er weer wat beter uit, er komt langzaam weer ruimte voor andere dingen. Mensen om je heen gaan verder. Voor hun gaat het leven “gewoon” weer door. En misschien wil je dat zelf ook wel. Dat was toch wat je wilde toen alle focus lag op overleven? In de praktijk blijkt dit moeilijker. Kracht na Kanker begeleid mensen die kanker hebben (gehad) naar een gevoel van vrijheid.

Van overleven naar léven

Je leven opnieuw vormgeven na en met de gevolgen van kanker is niet altijd makkelijk. Ongeveer 50% van de mensen komt in de controle fase na het medische traject psychisch of sociaal zo zeer in de problemen, dat ze hulp nodig hebben om er weer uit te komen.

Het échte herstel na kanker, en leven met de blijvende gevolgen, kan een hele tijd duren en dat is in de praktijk vaak een heel eenzaam proces.

“Herstellen was af en toe een onbegrijpelijk proces. Achteraf gezien was het misschien nog wel zwaarder dan de operaties, bestralingen en chemo’s bij elkaar. Het duurde in ieder geval veel langer.”Caroline

Er is bijvoorbeeld nog een grote vermoeidheid in het lichaam, je geheugen werkt nog niet zoals het deed en het weer met werk beginnen valt tegen. Veel mensen ervaren angst na kanker: voor terugkeer van de ziekte. Voor je sterfelijkheid waar je zo hard mee geconfronteerd bent. Of voor kleine dingen, waardoor de stress en angst naar buiten sijpelt.

Je voelt je niet jezelf. Je ervaart nu de gevolgen die de ziekte voor je leven en relaties heeft gehad. De intimiteit tussen jou en je partner heeft mogelijk te lijden gehad onder het ziekteproces.

Hoe vind je jezelf en elkaar weer terug?


Kracht na kanker is een persoonlijk en diepgaand coaching programma voor mensen die na kanker steun in de rug kunnen gebruiken bij herstel: fysiek, emotioneel en mentaal. Wij zijn er helemaal voor jou. In een programma van een half jaar is er aandacht voor je fysieke lichaam: hoe krijg je je energie weer terug? Ook emotioneel is er behandeling: om alle emoties die door het ziekteproces omhooggekomen (en vaak onderdrukt) zijn te adresseren en te kunnen loslaten. Daarna gaan we weer bouwen aan het leven dat na kanker komt. Dat zo ontzettend mooi en waardevol kan zijn. Lees meer over het programma van Kracht na Kanker.

Alles op dezelfde fijne plek. Met alle aandacht, tijd en expertise voor jou. Dan komt het met je herstel helemaal goed.

Print your tickets