Wereldkankerdag 2020 – Jij hoeft het niet alleen te doen.

Kracht na Kanker vraagt aandacht voor Wereldkankerdag

Kanker zet je wereld op z’n kop, is het thema vandaag op Wereldkankerdag 2020. Dat zien we bij Kracht na kanker ook in de praktijk: de ziekte en de vaak zware behandelingen hebben fysiek, emotioneel en mentaal een grote impact. Voor degene die kanker heeft (gehad) en voor iedereen die daar dichtbij staat.

Steeds meer mensen overleven kanker. Dat is goed nieuws. Toch valt het herstel na de oncologische behandelingen vaak tegen. De ziekte en behandelingen putten het lichaam uit – vermoeidheid is een belangrijke ‘late klacht’ na kanker. Nu de focus op overleven wegvalt, is er emotioneel veel te verwerken. En ook mentaal zijn er uitdagingen: hoe ga je om met angst dat de kanker terugkomt? En hoe bouw je je leven weer op, nu je zelf wellicht veranderd bent?

Dat hoef je niet alleen te doen

De boodschap op Wereldkankerdag: Dat hoef je niet alleen te doen. Weet dat er zorg, ondersteuning en begeleiding voor jou is. Kracht na Kanker is partner van Wereldkankerdag en ondersteunt deze bewustwording van harte. <3

Workshop gratis aangeboden ter ere van Wereldkankerdag

Op basis van het thema van Wereldkankerdag heeft Kracht na Kanker in samenwerking met ‘Practical Philosopher’ Pieter Vandekerckhove, promovendus aan de Erasmus School of Health Policy & Management, een unieke workshop ontwikkeld: Filosofie & Emoties bij Kanker.

Je bent van harte welkom om deze workshop bij te wonen.

Welke inspiratie hebben de oude filosofen ons te bieden bij het (opnieuw) vormgeven van het leven na kanker?

De workshop over filosofie en emoties bij kanker vindt plaats op 10 maart 19:00 – 20:30 aanstaande aan de Herenstraat 55A te Voorburg (regio Den Haag.) Ter ere van Wereldkankerdag bieden we deze t.w.v. 37,50 euro kosteloos aan. Meld je direct aan via ons contactformulier.

 

 

 

Print your tickets