Noortje deelt haar ervaring over haar coaching programma

Noortje deelt haar ervaring met Kracht na Kanker

Wat maakt het Kracht na Kanker behandeltraject zo’n bijzondere en effectieve ervaring? Noortje deelt wat haar hielp in haar behandeltraject dat ze volgde en welke impact dat heeft gehad.

“Op 27-jarige leeftijd kreeg ik te horen dat ik kanker had. Het eerste jaar na mijn diagnose werd ik geleefd; door behandelingen, bijwerkingen, beroerd voelen en artsenbezoeken. Ik stond in de overlevingsmodus.

 

Toen naar mijn idee het `normale leven` weer kon beginnen, kwam ik steeds meer vast te zitten in angst en negatieve gedachtes over ziekte en dood gaan. Bij elk pijntje of hoestje dacht ik meteen dat ik weer kanker had; plannen maken voor de toekomst durfde ik niet goed. Eigenlijk was ik zo bang voor kanker en doodgaan dat ik vergat te leven; ik liep steeds meer vast. Dit alles kostte mij heel veel energie. Wat daarbij ook niet hielp, was dat ik de buitenwereld graag de indruk gaf dat het goed met mij ging.

 

Ik wilde niets liever dan van de angst afkomen en het leven weer omarmen, maar veel behandelingen die ik in de loop der jaren probeerde, hielpen mij niet echt verder. Nu zie ik beter waarom: de nadruk lag vaak alleen op het veranderen van gedachtes – ‘het hoofd’ – terwijl analyseren en nadenken juíst was wat ik de hele dag al deed. Voor mij was dat blijkbaar niet de weg naar verandering.

 

Toen ik via een collega bij Unlimited People terechtkwam, werd ik voor het eerst uitgenodigd te `voelen`. Er kwam ruimte om emoties te ervaren en te verwerken: verdriet, teleurstelling en dankbaarheid: emoties die ik al die jaren had weggestopt.

 

Ook hielp het mij dat bij Unlimited People mijn focus werd verlegd: in de coaching lag de nadruk niet op mijn angst voor kanker, maar op bewustwording van genieten, op die dingen die ik wél heb en (zelfs) wat ik zou willen in het leven. Steeds meer kreeg ik het besef dat ik een keuze heb: sommige situaties in het leven kan ik niet veranderen, maar hoe ik ermee omga wel.

 

De betrokken en open houding van de coaches, nodigde me uit om open en eerlijk te zijn. Ik voelde mij steeds veiliger om emoties toe te laten en grenzen te verleggen. Tegelijkertijd werd mij ook een spiegel voorgehouden. Langzaam merkte ik verandering en kwam er een opening het leven meer en meer te omarmen. Voor buitenstaanders misschien in kleine stapjes, maar de vooruitgang was voor mij belangrijk en gaf mij hoop.

 

Kanker zal onlosmakelijk verbonden zijn met mijn leven en met wie ik ben (geworden). Wel is bij Unlimited People een verandering ingezet om anders met mijn ziekteverleden en onzekerheid over mijn gezondheid om te gaan; ik leef veel minder vanuit angst. Ook op andere vlakken – bijvoorbeeld op mijn werk – merk ik dat het beter met me gaat; ik ben opgewekter, opener en geniet bewuster van het leven. Al met al heeft het traject bij Unlimited People mij een soort bevrijding gegeven van waaruit ik de ruimte voel om te ontdekken hoe ik mijn leven graag wil leiden. Daarvoor ben ik dankbaar.”

 

Noortje heeft een coachingtraject gevolgd bij Unlimited People, dat aan de basis ligt van het Kracht na Kanker programma. De elementen daarin – de combinatie emotietherapie, doorbraakcoaching en osteopathie- zijn in het speciaal vormgegeven Kracht na kanker programma hetzelfde gebleven.

Daarnaast is dit maatwerkprogramma nog aangevuld. Met extra tijd, persoonlijke aandacht en onder andere een partnergesprek. Wil jij weten wat het Kracht na Kanker programma voor jou kan betekenen bij je herstel? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met één van onze ervaren coaches via de contactpagina.

Print your tickets