Het zwarte gat voorkomen na kanker

Het zwarte gat

Hoe bouw je jezelf en je leven weer op na een zware ziekte en oncologische behandelingen? Hoe zorg je dat je écht herstelt en niet alleen probeert om weer ‘de oude’ te worden? En hoe kom je uit ‘het zwarte gat’ dat je na kanker soms kunt tegenkomen?

Bekijk de video Het Zwarte Gat.


Bron Het Zwarte Gat van IDS op op Vimeo.

Herstel na kanker onderschat

Het herstel van kanker ná het medische traject wordt te vaak onderschat: door de werknemer zelf en door de omgeving. Mensen willen de draad van hun oude leven oppakken, maar hebben tegelijkertijd emotioneel, mentaal en fysiek nog veel te verwerken. Herstel na kanker kan daardoor een grillig en moeizaam verloop hebben, met frequente uitval, wederzijds onbegrip en zelfs burn out – het bekende Zwarte Gat.

“Na de enorme opluchting dat het voorbij was, bleek dat dat ene zware jaar dat me in het ziekenhuis was voorspeld nog een flink venijnige staart kreeg. Herstellen was af en toe een onbegrijpelijk proces. Achteraf gezien was het misschien nog wel zwaarder dan de operaties, bestralingen en chemo’s bij elkaar. Het duurde in ieder geval veel langer.” Caroline

Herstellen is niet iets wat je er in een paar weken even bij doet om er dan met een opgeluchte zucht een dikke punt achter te kunnen zetten. Hoe serieuzer je jouw herstel het vanaf het begin neemt, hoe beter je eruit zult komen. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor, dus je hoeft het niet alleen te doen.

Zo is er het programma Kracht na Kanker, dat speciaal is ontwikkeld voor diepgaand herstel na kanker. Kracht na Kanker begeleidt particulieren en professionals in deze fase van herstel door middel van emotionele, mentale en fysieke ondersteuning.

Met de emotietherapeut verwerk en ontlaad je de vastgezette emoties rondom het ziekte- en herstelproces. De osteopaat brengt je lichaam tot rust, helpt het herstel van je energiesysteem en lost blokkades en pijn op. Met de mentale coach ga je jouw toekomst vormgeven waarin je vanuit je vrije zelf keuzes kunt maken. De coaches en behandelaars hebben ervaring met kanker, gedegen specifieke kennis en begrip van kanker en van het moeizame hersteltraject in al z’n aspecten.

Kracht na kanker heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Voorburg en je kunt er al binnen 3 dagen terecht voor een vrijblijvend gesprek 070-7370392.

Print your tickets